dimarts, 28 de febrer de 2017

Jornades “100 anys de TBO”

La Biblioteca de Catalunya organitza el 16 i 17 de març les Jornades “100 anys de TBO”. El mes de març de l’any 2017 s’acompleixen els 100 anys de l’aparició del primer número de la revista TBO. La popularitat d’aquesta publicació, que va arribar a vendre 300.000 exemplars setmanals, va provocar que a partir dels anys quaranta totes les revistes de historietes rebessin el nom de “tebeos”. El TBO és, per tant, la revista degana de la història dels còmics a casa nostra.

Les jornades, que es desenvoluparan en dues sessions, el dijous, 16 de març a la tarda, i el divendres, 17 de març al matí, comptaran amb la presència de Federico Moreno Santabárbara, Antoni Guiral, Jordi Manzanares, Jordi Riera, Kap, Lluís Giralt, Antonio Martín i Roser Pintó.

Cadascuna de les dues sessions clourà amb la visita guiada a dues exposicions organitzades per la Biblioteca de Catalunya; a l’Espai Zero, la mostra “100 anys del TBO”, i a la Sala d’Exposicions, “Humorístiques: revistes il·lustrades, satíriques, polítiques, eclèctiques, càustiques, xafarderes, festives, de bon geni i millor humor, gastant ínfules de literàries des del 1841 fins al 1939”.

Les jornades “100 anys de TBO” són d’accés lliure i gratuït, només cal inscriure’s a l’adreça http://www.bnc.cat/Visita-ns/Activitats/Jornades-TBO/Inscripcio-Jornades-100-anys-de-TBO