dimecres, 20 de novembre del 2013

Mostra “Pere Miquel Carbonell i els llibres (col·lecció del CRAI Biblioteca de Reserva)"

El CRAI Biblioteca de Reserva conserva una nodrida col·lecció de llibres procedents de la biblioteca de Pere Miquel Carbonell que, amb motiu de la celebració de la jornada de recerca “Pere Miquel Carbonell i el seu temps (1434-1517)”, organitzada pel Departament de Filologia Llatina de la Universitat de Barcelona, vol mostrar al públic.

La formen un total de vint-i-dues obres: divuit incunables, tres manuscrits i un imprès del 1503. El CRAI Biblioteca de Reserva és la institució que conserva un nombre major de llibres pertanyents a qui va ser arxiver dels reis Joan II i Ferran II de Catalunya i Aragó, cal·lígraf, notari, humanista i autor de les Cròniques d’Espanya, també presents a l’exposició.

La mostra a les vitrines col·locades a la Sala de lectura del CRAI Biblioteca de Reserva, on seran exposats sis llibres, pot visitar-se des de dimecres 20 de novembre fins al divendres 29 del mateix mes, de dilluns a divendres, de 9.30 a 20h.

La mostra virtual presenta la integritat de la col·lecció Carbonell, amb descripcions bibliogràfiques i d’exemplar redactades pel personal del CRAI Biblioteca de Reserva, i la particularitat de comptar amb comentaris i unn pòrtic a càrrec de Maria Toldrà, especialista en la figura de Carbonell.

S’ha previst l’organització de dues visites comentades de caire divulgatiu, en què s’ofereix l’oportunitat de veure algunes de les còpies presents únicament a la mostra virtual. Es faran el dilluns 25 de novembre de 16 a 16.30h. i el dimecres 27 de novembre d’11 a 11.30h.