dijous, 24 de novembre del 2011

Exposició de llibrets d'òpera de la Barcelona del segle XVIII


La Biblioteca de Reserva presenta una petita exposició a les vitrines de la Biblioteca de Lletres. Les edicions de llibrets de Campins, Generas i Gibert. Es tracta d’una mostra de llibrets d’òpera representades a Barcelona que queda dividida en dues seccions:

La primera presenta els llibrets d’òpera oberts per la portada, la selecció de la qual ha estat a cura de Rossend Arqués, coordinador del congrés “Drammi giocosi” de Carlo Goldoni a la Península ibèrica, que se celebra a la Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona els dies 24-26 de novembre, organitzat pel grup de recerca “Teatresit. Teatre comparat italià-europeu“.

La segona secció presenta una mostra dels diferents estils, dissenys i tècniques de cobertes de papers estampats que protegien i embellien aquests llibrets. La selecció d’aquesta segona part ha estat a cura de Maria Teresa Canals, especialista en papers pintats.

L’exposició es pot visitar a les vitrines de la Biblioteca de Lletres des del 24 de novembre fins el 2 de desembre i és també consultable la seva versió digital a la pàgina web de la Biblioteca de Reserva.