divendres, 21 de maig del 2010

Del códice al libro electrónico



A la Sala de las Musas de la Biblioteca Nacional de Madrid i fins el 30 d'octubre es pot visitar l'exposició: "Del códice al libro electrónico".

A partir d'un conjunt d'obres emblemàtiques conservades a la BNE, la mostra té per objectiu repassar l'evolució del suport i de l'espai de la paraula manuscrita o impresa, i de quina manera les característiques tècniques, físiques i formals han afectat la lectura, l'aprenentatge o la difusió de les idees.

Es pot intuir també com algunes de les característiques de les innovacions tecnològiques com els e-readers ja s'albiraven en estadis històrics anteriors i en suports com el papir, pergamí o paper.

Finalment, com els trets essencials dels nous ginys de lectura: la portabilitat, l'hipertext, l'accés no seqüencial... poden influir damunt les noves generacions lectores: alfabetització, aculturació, fractura digital.

L'exposició compta amb activitats programades: visites guiades, tallers, cicles de conferències, etc. Per a saber-ne més: Del códice al libro electrónico.